BETALNING & LEVERANS


Varukorgen är tom

Du har inga favoriter ännu.

VIGSEL


Vigsel

Vigsel är den ritual som symboliserar själva ingången i äktenskap. En vigsel kan vara religiös eller borgerlig. Under vigselakten lovar de två varandra trohet livet ut.


I anknytning till den religiösa eller borgerliga vigselscermonin bekräftar man ofta äktenskapet mot svenska myndigheter. Detta sker genom en särskild registrering.


Enligt Statistiska centralbyrån är juli och augusti är de klart populäraste månaderna för giftermål och den första lördagen i augusti är absolut mest fullbokad. För cirka tjugo år sedan var midsommardagen och pingstafton de klart populäraste bröllopsdagarna men idag har det alltså förflyttats till perioden mellan slutet på juli och början av augusti.


Vigselring

Vigselringen bärs av de äkta makarna för att påminna och visa på den trohetsed som de gav varandra vid vigseln. Den kan ses som ett slags bevis på parets tillhörighet till varandra.

I Sverige bärs ringen vanligtvis på vänster hands ringfinger och många gånger bärs även en förlovningsring på samma finger. Det har även blivit allt mer vanligt att både kvinnor och män bär en vigselring. Tidigare var det kvinnan som fick en ring av mannen.


Tidigare var vigselringen vanligtvis en enkel slät ring i rött eller vitt guld. Alliansringar blev ett alternativ till den släta ringen på 1930-talet. Numera kan de se ut nästan på vilket sätt som helst. I ringen ingraveras bådas namn samt datum för vigseln. 


Se alla våra ringar här!