BETALNING & LEVERANS


Varukorgen är tom

Du har inga favoriter ännu.

FÖRLOVNING


Förlovning är ett informellt löfte om äktenskap, även om det ofta förekommer att par förlovar sig utan ha planer på att gifta sig. Av tradition växlar man ringar vid förlovning: så kallade förlovningsringar. I ringarna brukar ofta den andres namn ingraveras och datum för förlovningen. Vissa sätter in en förlovningsannons i tidningen och anordnar en förlovningsfest då släkt och vänner kan lära känna varandra.

Vid en förlovning kan det förekomma ett frieri. Traditionellt sett har det varit mannens sak, och man brukar säga att är det fritt fram för kvinnan att fria under ett skottår. Men idag finns inga regler för hur ett frieri ska gå till, och det är till och med vanligt att ett par kommer överens om att gifta sig. En traditionell förväntan finns dock på att äktenskap ska ingås inom ett år från ett frieri.


Man behöver inte förlova sig innan man gifter sig. En förlovning har ingen juridisk betydelse vilket innebär att förlovningen inte registreras i något register och att den också kan brytas.


Se alla våra förlovningsringar här!Förlovningsringar